TIMPUL NU MAI ARE RĂBDARE ! MARELE MARS UNIONIST DE LA CHIȘINĂU!

Solicitările exprimate de miile de participanți de la Marșul Unirii de duminică trebuiesc îndeplinite până la sfârșitul anului, anunță Platforma Civică Acțiunea 2012.

 Revendicările au fost cuprinse într-un memorandum (VEZI POSTAREA ANTERIOARA) și cuprind găsirea căii de rezolvare a conflictului transnistrean, inițierea procedurilor de modificare a Constituției, respectarea drepturilor minorităților la limbă și cultură precum și scoaterea PCRM în afara legii.

Reprezentantul Platformei Civice “Acțiunea 2012” care a dat citire public revendicărilor, Irina Guțu, a declarat: “E timpul să oprim agonia în care se află statul Republica Moldova. Solicităm chestiuni de bun-simț, care nu mai suportă amânare dacă dorim să fim cu adevărat liberi”.

Memorandumul a fost semnat de 8223 de persoane în timpul manifestațiilor unioniste de duminică și va fi depus săptămâna viitoare la Președinție, Guvern și Parlament. La depunere vor participa și membri al Consiliului Unirii, o altă platformă unionistă, înființată anul acesta.

Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliţie de peste 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă din Republica Moldova, România și  alte ţări europene, care militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsirea poporului de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012                                                14 septembrie 2012

Persoană de contact:

Irina Guțu, telefon 069885964

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.

Lasă un comentariu