Simboluri ale culturii romanesti vor fi promovate de Stejari incepand cu 2014

Echipa nationala va purta insemne ale culturii traditionale romanesti pe echipamentul de joc incepand cu 2014. Proiectul inceput de FRR si Asociatia Semne Cusute va fi valabil si pentru Cupa Mondiala din 2015.

Partidele internationale din cadrul Cupei Europene a Natiunilor vor fi prima ocazie in care Stejarii vor promova aceste valori.

“Ne dorim ca Stejarii sa fie o esenta a ceea ce inseamna Romania. Stim cu totii ca sportul este cel mai bun ambasador si vrem sa profitam de aceasta ocazie pentru a arata lumii intregi dovezi ale culturii noastre. Am ales dintre zecile de motive traditionale romanesti pe cele mai puternice, pentru ca ne inspira ceea ce semnifica. Mai mult, simbolul ales pentru 2014 va fi cusut pe tricoul de joc pentru a intari mesajul legat de pastrarea traditiei noastre. Stejarii au imbratisat cu entuziasm aceasta idee si sunt nerabdatori sa lupte in noul echipament” a declarat Lucian Lorin, Director de Comunicare si Marketing al Federatiei.

Proiectul este unul pe termen lung, in care FRR colaboreaza indeaproape cu Semne Cusute, o comunitate online formata in jurul valorilor artei traditionale romanesti. Autoarea Semne Cusute, arh. Ioana Corduneanu, s-a aratat incantata de aceasta initiativa a rugbyului romanesc, recunoscand potentialul extraordinar de promovare pe care acesta il ofera.

“Este o onoare pentru noi sa sustinem legatura dintre traditia romaneasca si acest sport cu traditie in Romania, innobiland tricourile Stejarilor cu simboluri stravechi, ce exprima valorile neamului. Asumarea lor este un pas inainte spre redescoperirea identitatii noastre” a precizat Ioana Corduneanu.

Echipamentul pentru sezonul 2014 va fi lansat la sfarsitul lunii ianuarie, la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti.

 

sursa: http://www.frr.ro

2 comentarii
  1. Elis a spus:

    Foarte frumos!!

  2. LA MULȚI ANI LINIȘTIȚI ȘI MULTĂ SĂNĂTATE !
    Noul An să fie spornic în tot ce faci !

Lasă un comentariu