(Lipsa) Bunul(ui) simț la televizor

Una dintre primele reguli de comportare în societate care se dobândește în primii 7 ani de viata este respectul și atenția care trebuie acordate celui cu care dialoghezi. Cu alte cuvinte, când partenerul de discuție vorbește bunul simt iți cere ca tu sa îl asculți  eventual atunci cad vrei sa invertii îl lași sa-și termine propoziția (fraza) și după aceea iți expui punctul tău de vedere.

In niciun caz nu este politicos și de bun simt sa intervii brutal peste cel cu care vorbești si sa-i tai vorba din gura cum îl tăia Emil Bobu pe Nicolae Ceaușescu la septic.

Am vrut sa scriu de multa vreme despre acest subiect dar nu o fac decât astăzi pentru ca mârlănia pe care o sesizez pe majoritatea posturilor TV care promovează talk show-uri a ajuns la cote ridicate.

As începe cu cele întâmplate săptămâna trecuta la Realitatea TV când o prezentatoare și un prezentator (sa fiu scuzat ca nu le-am reținut numele) ne furnizau la ora 16.00 datele dintr-o știre de ultim moment referitoare la prăbușirea unui elicopter militar undeva pe un camp din județul Bistrița. Trec peste faptul ca se difuzau știri neverificate din mai multe surse (spre exemplu se făcea vorbire despre faptul ca în urma incidentului au murit 3 membri ai echipajului; adevarul prezentat de alte televiziuni mai serioase spunea ca își pierduseră viata doar 2 membri ai echipajului iar ceilalți 3 fuseseră transportați la unități spitalicești de specialitate). Deși nu sunt misogin nu pot sa remarc faptul ca cei doi prezentatori interveneau unul este altul si cea mai feroce era prezentatoarea care in concepția mea ar fi putut sa vorbească despre alte subiecte pe care le stăpânea mai bine și sa lase subiectul referitor la destinația escadrilei de elicoptere de la Bacău (personal și tehnica pregătita pentru misiuni de căutare salvare). Având în vedere cele de mai sus am fost nevoit sa mut pe alt canal de știri mai serios unde sa înțeleg ce se spune și unde sa capăt informații de la personal avizat.

Deși postul Antena 3 îmi este un post drag nu pot sa amintesc și de la ei pe cei care nu manifesta respect fata de invitații pe care de altfel ii saluta cu atâta curtoazie la începutul emisiunilor. Printre cei care se poarta ca niște satrapi cu invitații de-a lungul desfășurării emisiunilor amintesc pe:

– domnul inginer Răzvan Dumitrescu, nominalizat de putin timp ca omul anului in media interna

– campioana este Dana Grecu, un personaj care arata ca o păpușa Barbie care clipește cu viteza sunetului din pleoape și pe motivul ca nu înțelege ceea ce se spune (în felul acesta jucând rolul omului de rând de acasă) taie vorbele și ideile invitaților și pune niște întrebări tâmpe care câteodată ma fac sa schimb canalul.

Închei materialul amintind-o la acest capitol și pe Andreea Cretulescu care se înscrie la aceeași categorie cu cei mai sus amintiți.

Va rog sa țineți cont cu toții ca cei amintiți mai sus sunt foarte bine plătiți  fapt de altfel recunoscut chiar astăzi de către Dana Grecu in emisiunea pe care o prezintă.

Costel Gălățeanu,

13 martie 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: