DRAGOSTEA SECRETA A LUI TEPES. POVESTEA IUBITEI LUI DRACULA | VIDEO

Cine ar fi crezut ca inima de gheata a crudului voievod valah Vlad Tepes a fost cucerita? De fiica unui țesător sas din Corona, numele cetății Brașovului din acele timpuri.

Katharina este numele femeii care a fost copleșita cu…multa tandrețe de către cel intrat in memoria colectiva sub numele de Dracula. Timp de peste 20 de ani a durat aceasta relație  din care au rezultat cinci copii. Se pare ca aceasta femeie a fost singura fiinta pentru care Dracula a făcut crize de gelozie…

Se spune ca din momentul in care a văzut o pe Katharina, Vlad Țepeș a uitat complet de celelalte aventuri galante, printre care Ursulla din Schassburg/Sighisoara, Erika din Bistrița si Lize din Hermannstadt/Sibiu. Conform unor relatări ale cronicilor se pare ca multe din actele pline de cruzime ale voievodului se datorau frustrărilor  geloziei si furiei pe care o resimțea Dracula departe de Katharina.

Nu-si mai lua ochii de la ea

Atunci când s-au cunoscut, frumoasa săsoaica avea doar 17 ani, iar Țepeș 34. In apropierea Crăciunului anului 1465, câteva fete foarte tinere se chinuiau sa tragă la deal, prin zăpada  o sanie mare, plina cu provizii pentru soldații din Bastionul Țesătorilor  aflat în apropierea casei lui Vlad. Aflat împreună cu ofițerii săi la baza dealului, a sărit sa le ajute. Galanteria voivodului li s-a părut tuturor ciudata, pana au înțeles ca acesta nu-și mai lua ochii de la codana blonda cu ochi albaștri  Era vorba despre Katharina Siegel, care se remarca printr-o frumusețe ieșită din comun. Fata starostelui (zunftmeister) breslei țesătorilor  Thomas Siegel, copilărise la Mănăstirea Franciscanelor din Mahlersdorf, dupa ce un incendiu cumplit ii lăsase pe părintii ei săraci lipiți. Sarac, bolnav și rămas fără casa, fostul conducător al breslei țesătorilor locuia împreuna cu familia sa la rudele soției, Susanna, născută Fronius, in asa-numita Casa Tartler.

Cruzime si carnagiu

Imobilul se afla si astăzi pe strada Poarta Schei nr. 14 si aparține Bisericii Evanghelice. Pana în urma cu câțiva ani, aici a funcționat o grădiniță  Țepeș ii comanda Katharinei cele mai frumoase rochii, din mătăsuri și dantele aduse din Veneția și Flandra. Cronica transilvana din secolul al XVIII-lea arata ca idila Printului Vlad, guvernator militar, si Duce de Făgăraș si Amlas, cu frumoasa Katharina a creat revolta în rândurile pretendenților la mana fetei, trei dintre ei provenind din familii înstărite ale comunității săsești. Conform cronicilor, la 2 aprilie 1459, supărat pe taxele mari impuse de sașii din Brașov și intrigile capilor cetății, Vlad Țepeș a distrus toate recoltele de grâne din Tara Bârsei  A poruncit sa fie prinși sute de târgoveți și negustori care veneau cu marfa în cetate, pe care i-a dus langa mahalaua orașului  in zona Bartolomeului de astăzi si i-a tras în teapa. Dimineața  sângerosul domnitor a luat micul dejun printre muribunzii care agonizau trași în teapa. Dupa moartea acestora, a poruncit jefuirea și incendierea Bisericii Bartolomeu, precum și arderea satului Codlea. In timpul carnagiului, la urechile domnitorului a ajuns vestea ca nevestele negustorilor din cetate au atacat casa unde locuia Katharina. Au bătut o si au pus- o la Stâlpul Infamiei. Pentru ca i-au tăiat cozile, domnitorul a amenințat ca va da foc întregii cetăți. Ca s-o scape pe iubita sa, i-a eliberat pe ceilalți negustori sași ce urmau sa fie uciși.

Pe o pernuță de catifea

Legenda spune ca Țepeș ar fi reușit sa recupereze una dintre cositele Katharinei, pe care apoi a păstrat o pe o pernuța de catifea. Legenda spune ca, într o zi, a surprins-o pe soția sa ca umbla in dulapul în care își ținea, ca pe un obiect sacru, cosita. S-a supărat foc și a bătut o. Vlad Țepeș vroia sa o ia în căsătorie pe Katharina, dar rigorile religiei nu ii permiteau, deși avea mai multi copii cu amanta din Brașov  I-a scris, chiar, de doua ori Suveranului Pontif, Papa Pius II, cerându  i o scrisoare de indulgenta pentru a i se anula căsătoria cu prima soție  Anastasia Holszanska, nepoata reginei Poloniei. In 1462, cetatea de la sud de Carpați  unde s- a refugiat Țepeș  este asediata de turci. Boierii l-au trădat  trecând de partea fratelui sau, Radu cel Frumos, care era sprijinit de otomani. Legende locale relatează ca, în 1462, Anastasia s-a sinucis, aruncându se dintr-un turn în raul ce înconjura cetatea. Vlad Țepeș era liber sa se căsătorească  in sfârșit  cu Katharina, cu care avea deja trei copii: Vladislav „Laszlo” (n. 1456), Catherina (n. 1459) si Christian (n. 1461). Insa un complot al foștilor săi rivali sfârșește prin întemnițarea lui Țepeș la Buda, unde Matei Corvin i-a spus atunci ca il eliberează cu condiția sa o ia în căsătorie pe mătușa sa, Elisabeta Corvin de Hunyadi. Astfel, Țepeș a ratat oficializarea relației cu Katharina. Insa a mai avut cu aceasta încă doi copii – Hanna (n. 1463) si Sigismund (n. 1468). Katharina i-a rămas aproape lui Dracula chiar și după căderea acestuia de pe tron, in 1462, iar Tepes s-a îngrijit de toți descendenții sai, asa cum atesta cărțile funciare din 1850 ale familiilor Draguly, Laszlo sau Siegel. Asasinarea voievodului, in 1477, a pus capăt celei de-a doua domnii și dragostei dintre el și Katharina. Iar frumoasa care l-a cucerit pana la moarte pe Dracula s-ar fi întors la mănăstire  De ce sa nu recunoaștem  o poveste de dragoste spectaculoasa, pe măsura fascinantei personalități a lui Vlad Țepeș.

http://stiri.kappa.ro/magazin/03-12-2012/dragostea-secreta-a-lui-tepes-povestea-iubitei-lui-dracula-video-375417.html

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: