CÂND PROSTUL NU ESTE SI FUDUL, NU ESTE PROST DESTUL! ASA SPUN ROMANII DIN MOȘI STRAMOȘI

Reclame
5 comentarii
 1. As rade și eu dar acest tolomac ii sufla în urechi șefului statului. Si nu pe probleme referitoare la desalinizarea apei de mare sau punerea cozii la pruna ci pe tema securității naționale a tarii mele!

 2. VIORICA a spus:

  Doamneeeeeee !!!! Incredibil ! Un consilier balbait ! Raspunsuri fara esenta . De fapt nici nu sunt raspunsuri , sunt balbaieli . Si cand ne gandim cati tineri intr-adevar capabili , pregatiti profesional , stau pe ” margine ” !

   • 1.Rosiorii reprezentau corpul de elită al cavaleriei în organizarea mai veche a armatei române;de aceea , unchiul tatalui dumneavoastra a venit in sat calare pe cal.Cu alte cuvinte , el era un cavalerist foarte bine instruit.
    ” La inceputul razboiului existau 26 de regimente de cavalerie in Armata Romana: 12 regimente de rosiori, 13 de calarasi si Regimentul de Garda Calare. Denumirile erau datau din secolul XIX, cand rosiorii formau trupele regulate, elita cavaleriei, iar calarasii erau cavaleria teritoriala. Diferentele dintre cele doua tipuri de unitati insa disparusera inca inainte de primul razboi mondial.

    Cele 12 regimente de rosiori (1 ďż˝ 12) si 6 din regimentele de calarasi (2, 3, 5, 9, 11 si 13) alcatuiau 6 brigazi de cavalerie (1, 5 ďż˝ 9). Celelalte 7 regimente de calarasi erau impartite marilor unitati, formand grupurile de cercetare ale acestora: fiecare corp dispunea de un divizion de cavalerie, iar fiecare divizie de cate un escadron.” cititi mai departe in http://www.worldwar2.ro/arme/?language=ro&article=35
    2. Nu va lasati. Mergeti mai departe cu cautarile si scrieti macar pe blogul dumneavoastraTalent aveti! Intru memoria neamului dumneavoastra .Fiti sigura ca altcineva nu o va face! Exploatati si fotografii daca aveti. Abia acum am aflat si eu ca bunicul din partea mamei a fost pana la COTUL DONULUI.Dar a scapat.Sa vad daca mai am cum sa ma informez!
    3.Referitor la articolul lui UDREA , trebuie facuta o analiza atent pe text.
    Totul a plecat de la proasta dotare a trupelor romane.
    Si chiar autorul se contrazice i multe pasaje a propriei creatii.De exemplu: ” „ROMÂNII PROST ECHIPAŢI AU RIPOSTAT CU CURAJ”

    În pofida acestei situaţii disperate, românii şi-au păstrat cumpătul. În acea zi de 19 noiembrie 1942, soldaţii Armatei 3 au făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru a ţine piept imensului tăvălug. A fost unul dintre momentele care i-au determinat ulterior pe istoricii militari să aprecieze că, dacă ar fi fost bine conduşi şi înarmaţi corespunzător, soldaţii românii ar fi fost printre cei mai buni din război. „După o oră, diviziile sovietice de puşcaşi au înaintat, fără sprijin din partea tancurilor. Bateriile de tunuri şi katiuşe, trăgând în continuare fără vizibilitate, au mărit raza de acţiune pentru a lovi linia a doua şi infanteria română. Infanteria română prost echipată, deşi zguduită de bombardamente grele, s-a ridicat în tranşee şi a ripostat cu curaj. «Atacul a fost respins», raporta un ofiţer german din Divizia 13 infanterie română. Un al doilea asalt, de data aceasta cu sprijin de tancuri, a fost şi el respins. În cele din urmă, după o nouă rundă de foc, tunurile sovietice au încetat brusc să mai tragă. Ceaţa părea să facă liniştea şi mai adâncă. Apoi, românii au auzit zgomot de motoare de tancuri.
    Pregătirea masivă de artilerie, care învolburase zăpada şi răscolise noroiul în zona neutră, nu a favorizat înaintarea tancurilor T-34. În plus, ascunsese şi traseele create prin câmpul de mine. Geniştii purtaţi pe spatele celui de-al doilea şi al celui de-al treilea tanc, pregătiţi în cazul în care primul lovea o mină, au fost nevoiţi curând să răspundă ordinului «Genişti, săriţi!». Sub tirul infanteriei române, geniştii au alergat înainte pentru a curăţa o nouă rută”, este descrisă înfruntarea în „Stalingrad”.sau aici ce parere aveti? ”
    CEI MAI BUNI DINTRE ALIAŢI

    „Trebuie însă menţionat că, dintre toţi aliaţii Germaniei prezenţi în fatidica toamnă a lui 1942 pe frontul de la Stalingrad, românii au reprezentat cea mai performantă forţă. Italienii (Armata 8) au fost nimiciţi de sovietici într-o a doua ofensivă începută pe 16 decembrie şi numită „Micul Saturn”, pierderile lor fiind, de asemenea, catastrofale: aproximativ 80.000 de oameni. Ungurii (Armata 2) au mai supravieţuit până la 13 ianuarie 1943, când atacul ruşilor către Harkov i-a şters, practic, de pe faţa pământului. Din efectivele iniţiale de 250.000 de oameni, maghiarii mai aveau, la ieşirea din iarnă, 40.000 de soldaţi combatanţi. În cazul italienilor, există situaţii în care batalioane întregi s-au predat fără să tragă un singur foc de armă. ”
    Trebuie citit articolul cu mare atentie.Si chiar cele 19 comentari de pana acum!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: