Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru – experienţă şi devotament în sprijinul zonei Cugir

Uniunea Social Liberală şi-a lansat, duminică, la Cugir, candidaţii propuşi pentru a reprezenta această zonă în Parlamentul României. Soluţiile USL pentru zona Cugir sunt doi oameni care s-au născut şi s-au format în oraşul de la poalele Drăganei: Teodor Atanasiu pentru Senatul României şi Dan Coriolan Simedru pentru Camera Deputaţilor.
USL şi-a stabilit obiective importante pentru zona Cugir:

1. Cugirul are nevoie de locuri de muncă bine plătite!
Cugirul are nevoie în următorii ani de crearea unor noi locuri de muncă bine plătite care să ridice nivelul de trai şi să reducă şomajul cu care oraşul se confruntă în momentul de faţă. Locurile de muncă pot fi create atât în sectorul industriei de apărare, în cele două societăţi fanion ale oraşului, dar şi prin extinderea Parcului Industrial Cugir, unde pot fi atraşi noi investitori de calibru precum Star Transmission.

Industria de apărare – sute de noi locuri de muncă în următorii patru ani
Teodor Atanasiu a fost primul ministru al Apărării Naţionale care a susţinut că industria de apărare românească are nevoie de o lege modernă şi europeană, are nevoie de o strategie coerentă care să îi permită să îşi valorifice produsele pe pieţele externe. Teodor Atanasiu propune intrarea Guvernului României ca participant pe unele din proiectele Agenţiei Europene de Apărare care ar duce la salvarea industriei de apărare din România.
Teodor Atanasiu:
„România trebuie să intre alături de ţările Uniunii Europene în proiectele de cercetare, proiectare şi execuţie ale Agenţiei Europene de Apărare. Această participare ar aduce industriei româneşti noi pieţe în Europa care ar putea compensa faptul că în ultimii ani am început să pierdem rând pe rând pieţe tradiţionale. Până acum Traian Băsescu a refuzat să semneze acordul european de achiziţii militare, România fiind singura ţară din Uniunea Europeană care nu este parte a acestui acord şi care nu poate participa la proiectele Agenţiei Europene de Apărare. Pentru Cugir noi proiecte şi contracte privind execuţia unor arme ar însemna sute de noi locuri de muncă!”

Extinderea Parcului Industrial Cugir poate atrage noi investitori de calibru
Parcul Industrial Cugir, un proiect pe care Teodor Atanasiu l-a susţinut şi promovat, s-a dovedit un real succes reuşind să atragă investitori la întreaga sa capacitate. În prezent în parc nu există spaţii de producţie disponibile pentru venirea altor investitori. Teodor Atanasiu împreună cu primarul Adrian Teban au început demersurile pentru extinderea Parcului Industrial Cugir astfel încât să ofere condiţiile necesare pentru atragerea unor noi investitori.
Teodor Atanasiu:
„Administraţia locală va oferi terenul pentru extinderea Parcului Industrial Cugir, iar apoi va trebui să facem lobby-ul necesar pentru a urgenta procedura de obţinere a autorizaţiilor de la Ministerul Economiei, pentru introducerea utilităţilor necesare şi pentru creare condiţiilor astfel încât investitorii să fie atraşi de această zonă. Sunt mulţi investitori interesaţi de Cugir şi de forţa de muncă specializată de aici dovadă fiind Star Transmission. Oamenii din Cugir au nevoie de locuri de muncă stabile şi bine plătite, iar împreună cu Adrian Teban asta ne propunem în următorii ani”

2. Salariaţii din Cugir trebuie să-şi primească drepturile pentru grupa specială de muncă
Un punct important pe agenda viitorului senator Teodor Atanasiu va fi să îndrepte nedreptatea făcută de stat muncitorii de la UM Cugir care nu au fost încadraţi în grupa specială de muncă.Deşi unitatea de producţiei din Cugir desfăşoară o activitate de fabricare a muniţiei şi armanetului greu de infanterie, care se regăseşte pe lista locurilor de muncă încadrate în condiţii speciale din Anexa numărul 2 a Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii, salariaţii cugireni nu beneficiază de grupa specială de muncă. În prezent Casa Naţională de Pensii refuză să ofere aceste drepturi angajaţilor de la Cugir deoarece Uzina Mecanică a transmis cu aproape un an întârziere documentaţia pentru obţinerea acestor drepturi.
Teodor Atanasiu:
„Această nedreptate trebuie clarificată şi muncitorii de la Uzina Mecanică Cugir trebuie să beneficieze de grupa specială pe care o au toţi angajaţii din industria de apărare. Sunt oameni care lucrează expunându-se unor riscuri care sunt prevăzute de lege şi nu este normal să fie privaţi de acest drept. Eu am înaintat până acum mai multe adrese Ministerului Muncii fără să fie ascultate de miniştrii guvernării portocalii. De această dată ministrul liberal Mariana Câmpeanu m-a asigurat că va prezenta Guvernului această problemă şi în cel mai scurt timp posibil inechitatea va fi îndreptată”

3. Cugirul trebuie pus pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu!
O prioritatea pentru viitorul senator de Alba Teodor Atanasiu o reprezintă includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă. Teodor Atanasiu şi primarul Adrian Teban au făcut deja demersurile necesare la Ministerul Transporturilor pentru includerea unui nod rutier în proiectul de execuţie al tronsonului de autostradă Orăştie – Sibiu. Lucrările de proiectare şi execuţie a nodului de legătură a oraşului Cugir la autostradă vor fi făcut fără costuri pentru administraţia locală din Cugir şi pentru judeţul Alba urmând să fie acoperite de firma care realizează autostrada pentru a compensa întârzierile în onorarea contractului.
Teodor Atanasiu:
„Am promisiunea ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi că oraşul Cugir va fi pus pe harta noii autostrăzi şi va avea un nod rutier de intrare şi ieşire în zona localităţii Şibot. Nu este un moft electoral este un proiect de care depinde viitorul economic al oraşului Cugir deoarece în lipsa unei intrări în autostradă potenţialii investitori vor fi tentaţi să aleagă alte zone. Putem spune că există şansa reală ca investitori importanţi să prefere să-şi dezvolte afacerile în localităţile din apropiere, care beneficiază de ieşire directă în autostradă. Cugirul merită să fie pe harta Autostrăzii Orăştie – Sibiu”

De votul nostru depinde viitorul Cugirului
Foto teban

V-aş întreba de câte ori v-aţi simţit revoltaţi în aceşti ani în care PDL a tăiat pensii şi salarii, a închis spitale şi şcoli? De câte ori v-aţi simţit sfidaţi şi ignoraţi de „băieţii deştepţi” ai acestui partid care şi-au băgat în propriile buzunare sume exorbitante din afaceri cu statul, în timp ce v-au spus că trebuie să strângeţi cureaua pentru că „nu sunt bani”? V-aş mai întreba de câte ori v-aţi simţit neputincioşi într-o ţară în care Curtea Constituţională s-a dovedit coruptă şi aservită politic, declarând legal furtul voturilor de la legea pensiilor şi invalidând referendumul prin care aproape 8 milioane de oameni s-au exprimat pentru demiterea preşedintelui? Eu personal, atât ca simplu cetăţean, cât şi ca primar, m-am simţit destul de des: revoltat, sfidat, ignorat, dezamăgit.
A venit timpul să decontăm toate aceste sentimente prin votul pe care-l vom da în 9 decembrie. Avem şansa să dăm o lecţie PDL-ului, nepermiţând accesul în Parlament a celor care s-au făcut responsabili de aceste măsuri îndreptate împotriva cetăţeanului. Trebuie să demonstrăm că Băsescu şi întreaga lui pleiadă ne subestimează inteligenţa atunci când se ascund în spatele ARD, încercând să obţină voturile românilor.
E timpul ca forţa electoratului să se unească cu cea a USL pentru a putea îndepărta, fără cvorum sau alte limitări, răul produs de guvernarea portocalie. USL a declanşat lupta politică cu Băsescu şi ai lui, acum populaţia trebuie să o câştige!
Dincolo de toate aceste motive pentru care trebuie să mergem la vot, noi, cugirenii mai avem încă o miză importantă: putem să trimitem în Parlamentul României doi oameni născuţi, crescuţi, educaţi la Cugir. Teodor Atanasiu şi Dan Simedru reprezintă echipa cugireană pentru Senat şi Camera Deputaţilor pe care, dacă avem inteligenţă şi responsabilitate, o vom mandata să ne reprezinte interesele în legislativul ţării.
În sprijinul candidaturilor celor doi, pornesc de la o întrebare generală: cine credeţi că sunt mai interesaţi să sprijine Cugirul, dacă nu cei care îşi au neamurile, prietenii, colegii, cunoscuţii în acest oraş? Nu doresc să se înţeleagă că este singurul motiv pentru care îi vom vota pe cei doi candidaţi ai USL. Vă reamintesc că oraşul nostru a obţinut cele mai multe fonduri de la bugetul statului atunci când Teodor Atanasiu era ministru în guvernul Tăriceanu. Dânsul a fost “portavocea” Cugirului la Bucureşti, astfel că nevoile noastre au fost mult mai uşor auzite. O astfel de “portavoce” a fost şi Dan Simedru în perioada în care a fost deputat şi când a ocupat funcţiile de Vicepreşedintele al Consiliului Judeţean Alba şi de Prefect al judeţului.
Cei doi candidaţi ai USL şi-au propus o serie de proiecte pentru Cugir, pe care cu siguranţă nu le găsim pe lista altor candidaţi şi pe care le vor duce la îndeplinire dacă locuitorii din Cugir vor vota cu gândul la viitorul acestui oraş.
Ca preşedinte de partid, dar mai ales ca primar vă spun că avem nevoie de lobby la Bucureşti pentru ca oraşul nostru să se dezvolte economic, iar locurile de muncă să nu mai reprezinte motivul pentru care tinerii părăsesc Cugirul. Această mare problemă a cugirenilor se poate rezolva dacă ne vom trimite “ambasadorii” în forul cel mai înalt al ţării. Sunt convins că Teodor Atanasiu şi Dan Simedru îşi vor pune întreaga experienţă şi tot devota¬mentul în sprijinul Cugirului şi concetăţenilor lor.
În concluzie, alegerile din 9 decembrie nu sunt doar despre reprezentarea USL în Parlamentul României, ci despre dezvoltarea viitoare a oraşului Cugir, despre direcţia în care va merge ţara, despre normalizarea vieţii so¬ciale şi politice, despre decenţă, respect şi responsabilitate în politica viitoare.
Ing. Adrian Teban, Primarul oraşului Cugir

http://www.informatiadealba.ro/2012/11/11/teodor-atanasiu-si-dan-coriolan-simedru-experienta-si-devotament-in-sprijinul-zonei-cugir/

Reclame
2 comentarii
  1. VIORICA a spus:

    LA MULTI ANI CU SANATATE , CELUI MAI CUGIREAN DECAT ORICARE CUGIREAN ! MULTE BUCURII SI PUTERE DE MUNCA PENTRU A CONTINUA ACEASTA FRUMOASA LUCRARE INCEPUTA PE ACEST BLOG , SI IN ALTE ACTIVITATI COTIDIENE ! CU ALEASA PRIETENIE VA IMBRATISEZ ! (Doamna Doina , nu vede cand va imbratisez )

  2. Sarut mana!Va multumesc pentru urari.In alta ordine de idei conform spuselor DOINEI(deocamdata, pentru ca nu am simtit pana acum si fapte,dupa 40 de ani ne-am castigat libertatea .Asa ca……}
    sunteti o draguta va intotdeauna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: