ITI STA MINTEA-N LOC!

95% dintre români înteleg spontan limba moldoveneasca
Un studiu demarat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzator, ca 95.26% dintre români înteleg spontan limba oficiala a Republicii Moldova, respectiv, limba moldoveneasca. Fenomenul este cu atât mai surprinzator, cu cât limba în cauza este, dupa cum probabil se cunoaste, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, aparuta de abia doua decenii, mai exact, în anul 1989. Uluiti, cercetatorii britanici afirma ca singura explicatie plauzibila este ca românii sunt înzestrati genetic cu o inteligenta deosebita, talent în comunicare si o profunda înclinatie spre limbi straine. Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este si acela ca procentul de 4.74% din populatie care nu manifesta o asemenea întelegere spontana este reprezentat de minoritati nationale, în special, ungare, care de asemenea, nu înteleg nici limba româna. Studiul a fost demarat de autoritatile europene, în încercarea de a cuantifica necesarul de traducatori autorizati din limba româna, în „limba moldoveneasca”.

UNIUNEA EUROPEANĂ.
http://www.trombon.ro/zona-libera/95-dintre-romani-inteleg-spontan-limba-moldoveneasca

Reclame
4 comentarii
 1. Vio a spus:

  Tare mult as vrea sa stiu daca cei care au facut acest studiu erau terestri sau martieni !!! Chiar ca este de ras !

  • Doamna VIORICA!
   Asta este asa o farsa care sa le stea in gat „moldovenilor” de dincolo de PRUT care sustin ca BASARABIA nu este totuna cu ROMANIA.Sau impotriva celor care au scos dictionarul moldo = roman. Dupa cum stiti acolo comunismul sustinut de tancurile ruse este inca puternic!Mai in jargon ,”este un material la OHA”

   • Vio a spus:

    Ei , da ! Asa se intampla cand nu citesc tot ce-i postat . M-am oprit doar la ce a-ti postat dv. Acum am citit si continutul linkului, si totul imi este clar. Multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: