Fabrica de Arme Cugir a realizat prima puşcă românească

Directorul Companiei Naţionale ROMARM a declarat, ieri, că specialiştii de la Fabrica de Arme Cugir au finalizat prima puşcă de asalt la standarde NATO, precizând că arma este „o concepţie sută la sută românească”.Puşca este de calibru 5,56 X 45 milimetri şi respectăstandardele NATO, a spus directorul ROMARM, Vasile Crişan, arătând că are şi un element inedit: este ambidextră, putând fi folosită de soldaţi atât cu mâna dreaptă, cât şi cu stânga.

Crişan a spus că primele zece arme sunt deja finalizate, fiind trimise pentru testare la Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

„Am terminat zece produse. În prezent se află la MApN, unde arma este supusă unor teste NATO (…) Armele sunt trimise în teatrele de operaţiuni unde soldaţii noştri, militarii Armatei Române, desfăşoară activităţi, misiuni de luptă şi le supun unor încercări reale„, a spus directorul general al ROMARM.

Arma este realizată pe scheletul celebrului AKM, dar este îmbunătăţită, având dotări şi caracteristici conform standardelor NATO.

După ce testele vor fi terminate, Fabrica de Arme Cugir va începe producţia în masă, noua puşcă urmând să înlocuiască AKM-urile din dotarea Armatei Române.

http://www.apropo.ro/news/fabrica-de-arme-cugir-a-realizat-prima-pusca-romaneasca-9503692

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: