SPECIALISTII NE SFATUIESC:

 

 

Nucile te ajută să scapi de grăsimea de pe burtă

Consumă un pumn de miez de nucă zilnic şi poţi scăpa de grăsimea abdominală, spun oamenii de ştiinţă spanioli, după ce au realizat un studiu în acest domeniu.
Potrivit acestora, este pentru prima dată când se face o legătură între beneficiile consumului de nuci şi reducerea circumferinţei grăsimii abdominale.
Care este explicaţia? S-a descoperit că nucile cresc nivelul de serotonină din organism. Serotonina este substanţa care taie senzaţia de foame şi o înlocuieşte cu starea de satisfacţie.
Şi îmbunătăţeşte şi sănătatea cardiacă.
Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Barcelona, conduşi de Cristina Andris-Lacueva, spun că este de ajuns să consumaţi câteva fructe cu coaja lemnnoasă, crude, precum sunt nucile, migdalele, alunele, fisticul pentru a vă bucura de efectele pozitive asupra sănătăţii.
Se speră că descoperirea îi va ajuta în special pe cei care suferă de sindromul metabolic, afecţiune care se caracterizează prin exces de grăsime abdominală, de zahăr în sânge şi hipertensiune arterială.

Beneficiul oualelor pentru organism

Unul dintre cele mai hrănitoare alimente, ouăle sunt un adevărat cocteil de vitamine şi de minerale. Iar potrivit ultimelor studii, consumul de ouă are efecte mai puţin nocive decât se credea în privinţa colesterolului.
Ouăle conţin vitamina B1 (care împiedică acumularea unor substanţe toxice, ce pot afecta sistemul nervos), vitamina B2 sau riboflavină (necesară pentru eliberarea energiei din alimente şi pentru producerea de globule roşii), vitamina B12 (întreţine sănătatea sistemului nervos), acid folic (recomandat gravidelor, pentru că previne apariţia defectelor neurale la nou-născut).
Previn dezvoltarea celulelor canceroase
Lecitina din ou este bogată în caolină, substanţă care, conform unui studiu american recent, ar putea reduce cancerul de sân cu până la 24 de procente. De asemenea, ouăle sunt o sursă importantă de vitamina D, cu rol de protecţie împotriva cancerului colo-rectal, arată un studiu american. În plus, ouăle sunt şi o sursă de vitamina E, un antioxidant puternic, care protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, acei oxidanţi care pot deteriora membranele celulare şi ADN-ul, favorizând cancerul.
Reduc hipertensiunea
Cercetătorii canadieni au descoperit că proteinele din ouă pot reduce hipertensiunea. Potrivit oamenilor de ştiinţă, atât în ouăle fierte, cât şi în cele prăjite se găsesc diverse peptide, care acţionează asemănător cu medicamentele folosite în tratamentul hipertensiunii, factor de risc pentru bolile de inimă.
Previn cataracta
Ouăle conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi care protejează ochiul, scăzând riscul de degenerescenţa maculară. Carenţele de luteină şi zeaxantină afectează densitatea pigmentului macular, determinând degenerarea progresivă a maculei, zona centrală a retinei. De asemenea, aceşti antioxidanţi sunt indicaţi şi în prevenirea glaucomului. În plus, ouăle sunt bogate în vitamina A, esenţială pentru o sănătatea vederii.

Peştele, bun pentru reumatism

 

Artrita şi reumatismul apar, de cele mai multe ori, ca urmare a unor inflamaţii acute sau a afecţiunilor articulare care au la bază infecţii bacteriene. În volumul „Leacurile bunicii”, de Yolande Chevrier, care va fi distribuit mâine, 10 noiembrie, numai cu ziarul Libertatea, găsiţi remedii la aceste probleme de sănătate.
Ca să scăpaţi de durerile musculare, de cele provocate de artrită, de reumatism şi de gută, beţi 125 ml de suc de ţelină, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.
Puneţi 10 g de tarhon uscat în 250 ml de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat zece minute, apoi strecuraţi. Beţi două-trei căni pe zi.
Adăugaţi o mână plină de flori de muşeţel uscate în 250 ml de ulei de măsline, încălziţi la bain-marie timp de o oră şi jumătate, apoi lăsaţi să se răcească şi filtraţi. Amestecaţi 15 ml de camfor cu 45 ml de alcool de 60 de grade. Încorporaţi amestecul în infuzia de mai sus şi masaţi, cu această compoziţie articulaţiile dureroase, timp de 15 minute, de două ori pe zi.
Transformaţi în pudră 45 g de seminţe de coriandru. Încorporaţi-le într-o cantitate suficientă de argilă verde pentru a prepara o cataplasmă. Amestecaţi cu puţină apă, înveliţi preparatul într-o bucată de pânză şi aplicaţi pe zonele afectate de dureri reumatice.
Iată un remediu natural cu nămol de argilă care, combate suferinţele produse de artroze. Omogenizaţi 50 g de pulpă de aloe vera cu 15 ml de miere şi cu o infuzie de rozmarin, apoi puneţi amestecul la frigider, într-un vas închis ermetic. Înainte de a-l folosi, încălziţi-l. Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi 15 ml de argilă (preparată înainte de a face tratamentul). Amestecaţi până când obţineţi o pastă, pe care o aplicaţi pe zonele afectate.
Peştele, uleiul de ficat de morun şi derivatele lor conţin Omega-3, sunt bogate în vitaminele A şi D şi reduc semnificativ problemele reumatice.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: