Tablitele de la Tartaria – informatii inedite

In aceste zile se implinesc 50 de ani de la descoperirea Tablitelor de la Tartaria, cea mai veche scriere din lume. Dezgropate de arheologul clujean Nicolae Vlasa, autenticitatea lor este confirmata de specilisti de pe intregul mapamond.Prin analiza cu radiocarbon 14 s-a stabilit ca au o vechime de peste 7.000 (sapte mii) de ani, cu 2.000 de ani mai vechi decat tablitele sumeriene, fiind purtatoarele celor mai vechi texte religioase din istoria omenirii.

Cristopher Knight, autorul cartii „Aparatul lui Uriel. Originile antice ale stiintei”, tradusa si in limba romana, spune la pagina 206: „Daca a existat o legatura intre aceste doua feluri de scriere, sumerienii trebuie sa fi invatat de la transilvaneni”.

Referintele la aceste tablite sunt foarte numeroase iar existenta lor a nascut multe dezbateri…

Si pentru ca importanta lor istorica pentru acest popor este uriasa, te invitam pe Radio Vocea Sufletului, marti, 08 noiembrie, la ora 18:00 si miercuri, 09 noiembrie, ora 10:00 (in reluare) pentru a audia emisiunea”Radacinile dacice ale poporului roman” unde Prof. dr. Mihai Popescu, de la Biblioteca Militara Nationala, abordeaza cu pertinenta, echilibru si eruditie acest subiect.

In situatia in care nu reusesti sa fii online la aceste ore, te informam ca emisiunea va fi postata din dupa-amiaza zilei de 09 noiembrie in arhiva postului de radio de unde poti sa o audiezi oricand doresti.

Te asteptam pe Radio Vocea Sufletului!

www.radiovoceasufletului.ro

Reclame
1 comentariu
  1. Dragos a spus:

    foarte interesant, voi asculta cu interes emisiunea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: