Draconidele vor fi observate din Romania pe 8 octombrie! Este un fenomen unic in viata!      Romanii vor putea observa draconidele, un urias curent de meteori, pe 8 octombrie. Jeremie Vauboillon, specialist in predictii in cadrul Institutului Mecanica Cereasca si Calcul Efemeride (IMCCE) de la Paris, a declarat ca fenomenul nu trebuie ratat, deoarece este unic in viata.

Un motiv in plus pentru a observa spectacolul meteoric este faptul ca tara noastra este „perfecta” pentru vizionarea acestui „fenomen unic in viata”, potrivit site-ului Pro TV.

Curentul de meteori, denumit popular „ploaie de stele cazatoare”, cuprinde mii de miliarde de particule dintr-o cometa care patrund in atmosfera, cu viteza foarte mare, a explicat Vauboillon.

„Ca sa va dau un exemplu, toata lumea stie ca in luna august sunt foarte multe stele cazatoare si toata lumea le poate vedea, fara un mare telescop. E foarte usor: te duci afara, deschizi ochii si le vezi. In octombrie, vor fi de doua ori sau chiar de sase ori mai multe stele cazatoare decat in august. Este momentul perfect pentru a fi vazute. Daca vreti sa scapati de oras, va duceti in afara, va intindeti sau va asezeti pe un scaun si le veti putea vedea. Va incurajez puternic sa mergeti sa le vedeti”, a declarat Jeremie Vauboillon.

Asadar, draconidele vor putea fi observate din Romania pe 8 octombrie, intre orele 19.00 si 21.00. Ploaia de stele cazatoare va putea fi observata in intrega Europa, dar si din partea de vest a Asiei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: