Cugirul găzduieşte Festivalul Internaţional al dansurilor populare

În perioada 20-21 august, localitatea Vinerea (Cugir) va găzdui festivalul muzicii populare care aduce laolaltă ansambluri româneşti, ucrainiene, ruseşti, greceşti, maghiare şi irlandeze.

Festivalul de Dansuri Tradiţionale este organizat de Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Local şi Casa de Cultură din localitate şi Asociaţia Culturală „Câmpul Pâinii”.
„Şapte ansambluri tradiţionale din ţară şi străinatate au acceptat invitaţia de a fi alături de noi în aceste două zile, fără nici o pretenţie financiară, ci doar din dorinţa de a-şi promova dansurile populare specifice şi de a stabili o relaţie de reciprocitate în domeniul cultural”, a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.
În frumoasa Poiană cu Goruni din Vinerea va fi amplasată scena pe care vor veni ansamblul „Câmpul Pâinii”, Ansamblul „Ciuleandra” din Târgovişte (dansuri munteneşti), Ansamblul Efthimos (dansuri greceşti), Ansamblul Kolomeika (dansuri ucrainiene şi rusesti), Ansamblul Irish Way (dansuri irlandeze).
În prima zi vor avea loc atelierele de dans, între orele 16.00-19.00. La finalul zilei va avea loc un spectacol destinat tinerilor, oferit de trupa de muzică uşoară a Casei de Cultură din Cugir, Milenium C.
A doua zi a festivalului (duminică, 21 august) va fi deschisă de Parada portului popular, care va parcurge un traseu de la Căminul Cultural până la Piaţa Eroilor. Începând cu ora 14.30 vor avea loc programele pregătite de cele 7 ansambluri la care se adaugă Grupul vocal Vinerea şi Taraful Casei de Cultură Cugir, recitalul trupei locale Venera.

Iulian Brok/Informatia de Alba

http://www.informatiadealba.ro/2011/08/16/cugirul-gazduieste-festivalul-international-al-dansurilor-populare/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: