Festivalul Cetatilor Dacice 2011

AUTOR: ADRIANA AVRAM

Dupa un an de absenta, ,,Festivalul Cetatilor Dacice’’ din anul acesta promite celor care vor lua parte la eveniment un spectacol complex si o ampla punere in scena a stilului de viata al dacilor. Traditionala confruntare dintre vechile cetati dacice se va da intre reprezentanti ai Cetatilor de la Capilna, Cugir, Cricau-Ighiu si Cetatea de Balta.
Ajuns la editia a V-a, ,,Festivalul Cetatilor Dacice’’ este un eveniment cultural – sportiv, divers ca structura, avind drept scop promovarea si valorificarea patrimoniului dacic de pe cuprinsul judetului Alba. In zilele de 24 si 25 iunie, cei prezenti la Cetatea de Balta vor avea parte de un program ce include un tirg de mesteri populari, proiectia filmului istoric “Dacii”, concerte, cascadorii, traditionalul “Rug al lui Zamolxe”, intrecerile dacice si spectacole folclorice. Dintre numele mari care si-au anuntat prezenta ii amintim pe Mihai Morar si Daniel Buzdugan, ce vor prezenta o parte din manifestarile de duminica, dar si celebra trupa Phoenix. Marele regizor Sergiu Nicolaescu si-a exprimat dorinta de a lua parte la evenimente, daca starea de sanatate ii va permite acest lucru. Prezenta maestrului este cu atit mai mult binevenita cu cit va avea loc proiectia filmului “Dacii”, una din primele superproductii romanesti, marca Sergiu Nicolaescu.
“Festivalul este un eveniment pe care ni l-am dorit in vederea punerii in valoare a istoriei meleagurilor din judetul Alba. Ne-am dorit de la inceput sa folosim potentialul istoric pentru a veni in sprijinul dezvoltarii turistice. Este o manifestare care, din punctul nostru de vedere, trebuie sa continue, sa se dezvolte. Ii invitam pe toti locuitorii din Alba sa ia parte la aceasta editie a ,,Festivalului Cetatilor Dacice’’, sa vada o competitie frumoasa intre echipele celor cinci localitati care se vor prezenta la concursul nostru”, a declarat Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba. “Avem un program destul de variat, care imbina partea culturala cu partea distractiva. (…) Activitatile de simbata se vor desfasura in centrul comunei Cetatea de Balta, care ofera un spatiu pentru cca. 7000 – 10.000 de spectatori. Drumul judetean 107 va fi inchis in aceasta zi. Duminica, intrecerile vor avea loc pe terenul de fotbal din comuna”, a declarat Dan Popescu, director Directia Tehnica din cadrul Consiliului Judetean Alba.
Locuitorii din cele cinci zone care se vor infrunta in ,,Intrecerile Dacice’’ vor beneficia de transport asigurat de catre Consiliul Judetean, ce doreste, de asemenea, sa ofere mijloace de transport si pentru cei din alte localitati dornici de particparea la eveniment. Acesta este organizat de catre Consiliul Judetean Alba si Primaria comunei Cetatea de Balta, avindu-i ca parteneri pe Jidvei, Asociatia “Tara Vinului”, Muzeul National al Unirii si Dac Motors.

http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/news/101530.html

Anunțuri
3 comentarii
    • Multumesc doamna VIORICA! Abia acum intru in normal!
      Am ajuns acasa ! A fost frumos! O sa postez si eu asa ca sa nu se piarda si pentru ca este un subiectcare”se incadreaza”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: