Prietenii şi partenerii germani din Wasserburg, în vizită la Cugir

Timp de câteva zile, Cugirul a fost vizitat de către reprezentanţii fundaţiei „Freunde Maria Rast” din oraşul înfrăţit Wasserburg din Germania. Delegaţia a fost condusă de Erich Baumgartner, Cetăţean de Onoare al oraşului Cugir, care a venit însoţit de către un alt membru al asociaţiei, doctorul Erbert Fleskamp, medic specialist în medicină naturistă şi acupunctură. Prietenii din Germania au fost întâmpinaţi la Primăria Oraşului Cugir de către conducerea administraţiei locale, primarul Adrian Teban şi viceprimarul Rodica Florea.
Scopul vizitei a fost unul umanitar, delegaţia din Wasserburg donând localităţii de la poalele Drăganei un autoturism marca Volkswagen, care urmează să fie folosit de către Serviciul de Asistenţă Socială, pentru asigurarea îngrijirii medicale la domiciliu. „La ultima şedinţă a fundaţiei, Eric Baumgartner ne-a informat că oraşul Cugir are nevoie de un autoturism care să fie utilizat pentru consultaţii şi tratamente ambulatorii. M-am gândit că sunt oameni în vârstă care au nevoie de un astfel de seviciu, motiv pentru care am donat acest autoturism aflat în stare bună de funcţionare”, ne-a declarat dr. Erbert Fleskamp.
Pe agenda delegaţiei germane s-a aflat, ca de fiecare dată, şi Spitalul Orăşenesc Cugir, pentru care prietenii germani au adus mai multe obiecte de mobilier. Trebuie spus că timp de 21 de ani, prin intermediul fundaţiei, „Freunde Maria Rast”, Erich Baumgartner a contribuit la îmbunătăţirea dotării tehnice a spitalului din Cugir.
Edilul şef al Cugirului, Adrian Teban a profitat de faptul că vizita delegaţiei germane a coincis cu una din acţiunile campaniei de primăvară şi a plantat împreună cu Erich Baumgartner un „copac al prieteniei şi bunei colaborări” la intrarea în oraş, sub plăcuţa cu „Oraşe înfrăţite” Cugir-Wasserburg. Octavian Popescu

http://www.informatiadealba.ro/2011/04/11/prietenii-si-partenerii-germani-din-wasserburg-in-vizita-la-cugir/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: