Mai sunt românii patrioţi?

http://www.adevarul.ro/societate/Mai_sunt_romanii_patrioti_0_425957701.html?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=323922%40gmail.com&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Adevarul-Newsletter-20110212

FLORIN13.Feb. P-pacatos, A-amarat, T-tradat, R-rapus, I-introvertit, O-obosit, T-terorizat, I-inert, S-sclav, M-martir, etc. DE CE AR FI ROMANUL PATRIOT?

VIDA CLARA13.Feb.Din articol razbate exact modul romanesc de a privi lucrurile. Multi, prea multi isi gasesc un semn egal intre patriot si „fan”.Tine cu Dinamo, Steaua sau oricare alta nu pentru ceea ce ar contine la un moment dat ci pentru orice ar contine.

Este ca si cum orice ai manca dintr-o oala ti-ar lasa in gura acelasi gust, nu pentru ca apreciezi (punctezi) ce e la un moment in oala ci pentru ca esti „fan”-ul ei.
Serveste acest mod de a te bucura de ceva ca si de ceva al tau,deloc celui ce-si trage pe nas drogul asta, ci celui ce i-l vinde.
Trebuie sa ai grija si respect de ceea ce este al tau, in mod real. Respectand ce e al tau in mod real, automat ai respectat pe al oricui altcuiva. Abia atunci apare solidaritatea.
Nimanui nu serveste cu adevarat suporterismul neconditionat, suporterism cauzat doar de glanda „pavloviana”

MIHAI LEONTE12.Feb. CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PATRIOT?…intreaba cetateanul roman Mihai LEONTE Vehiculăm şi se vehiculează ideea de patriotism!

Dar oare ce înseamnă în fond a fi patriot?
Definiţia din DEX este destul de sumară şi nu cuprinde multitudinea de situaţii personale, morale şi sociale.
Definiţie DEX; Patriot = Persoană care îşi iubeşte patria şi luptă pentru apărarea şi prosperitatea ei.
Să luăm pe rând explicaţiile seci din dicţionar!
– Ce înseamnă iubirea de patrie?
– Ce înţelegem prin lupta pentru apărarea patriei?
– Dar prin prosperitatea patriei?
Vă rog să încercaţi să răspundeţi la aceste întrebări pentru a mă lămuri şi pe mine;

CE ÎNSEAMNĂ SĂ FII PATRIOT?

Iubirea de ţară? O fi mândria că faci parte dintr-un stat care te apără şi îţi asigură un trai decent. Cetăţenii României care nu au trecut graniţele ţării vreodată spre altă stat, cred încă în iubirea de ţară! Alţii care au trecut de mai multe ori frontiera spre alte meleaguri şi o duc bine acolo îşi spun cu nonşalanţă; UBI BENE, UBI PATRIA! Ceilalţi care nici pe acolo nu o duc prea bine spun; Fie viaţa cât de grea, e mai bine-n ţara mea!
Lupta pentru apărarea patriei? Se pare că în acest caz sunt mai multe aspecte care întră în discuţie! Armata care era cea care ne apăra de duşmani există doar pe hârtie! E formată din mercenari, căci aşa se numesc cei care luptă fiind plătiţi să lupte pentru ce sunt plătiţi.
Lupta pentru prosperitatea patriei mi se pare un fel de a spune; vreau să ajung pe Lună!

MARIA12.Feb.sigur ca suntem parioti din moment ce suportam atitea nevolnicii din parte celor care nu mai sunt patrioti, adica sa explic, sunt unii putini care cica au ajuns emancipati si internationalizati in simtire cuget si dorinta, ai noi astia multi, jigniti, cu salariile taiate, umiliti, fata bani suficienti pentru hrana si medicamente, uite ca sunte, patrioti,este un altfel de patriotism, nu de ala care-l trimbiteaza politicienii, ci unul tacut si mai profumnd.

AVRAMEL12.Feb.nationalismul a fost folosit de fiecare data de oamenii de la putere ca sa-si impuna puterea… si comunistii au folosit patriotismul can au pus mana pe putere. si iliescu a folosit patriotismul cand a dat lovitura de stat.

pana la urma, nu conteaza nationalitatea. patriotismul inseamna supunere oarba fata de un stat care, daca va uitati, nu cauta decat sa faca sa va fie voua mai rau…
cum spunea unul dintre parintii fondatori ai sua: natiunea este un refugiu pentru oamenii care se tem de ceva nou… sau strainii care nu au acelasi mod de viata, supranumiti azi teroristi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: